Det ble ved årsskiftet 2021 - 2022 gjennomført bytte av BOP Umbilical for en av våre kunders Halvt Nedsenkbare Borerigg som opererer i Nordsjøen.
Bytte ble utført under såkalt “Rig Move” derav unngås nedetid som ikke er planlagt, og man kan utnytte uproduktiv tid til produktivt arbeid.

Utstyr fra vår utleieavdeling ble benyttet - samt noe av vårt personell med erfaring og kompetanse på håndtering og bytte av Hydrauliske Kontrollkabler i tett sammarbeid med riggens eget Subsea Personell.

Slike sammenbuntede kabler er påført et ytterlag med ekstrudert beskyttelseskappe. Kontrollkabler kan bestå av bare hydraulikk kabler, en kombinasjon av hydraulikk og elektro kabler eller kun elektrokabler.

Kabler benyttes hovedsakelig som “kommunikasjon” mellom riggens brønnkontrollsystem og brønnkontroll ventil (BOP) innstallert på havbunnens brønnhode.
Det er for operasjon på Norsk sokkel krav til minimum to slike kommunikasjonskabler mellom rigg og BOP, i tillegg til akkustikk og Hotline som sikkerhetsbarriere til kontroll av brønn.

Vårt personell har kompetanse og erfaring i fra salg, re-terminering, testing og nødreparasjon av ytterkappe på bl.annet BOP Umbilical. Dette i tillegg til utstyr for reparasjon og utskiftning ombord på rigg.

Ønsker du mer informasjon om våre tjenester, ta kontakt på e-post eller telefon

Lurer du på noe?

Kontakt oss når som helst hvis du har spørsmål angående våre produkter og tjenester.

Kontakt oss